Op avontuur in Senegal

Zin om eens midden in de mooie natuur van Senegal te verblijven? Dat kan!

Verblijf op onze farm voor een onvergetelijke vakantie, terwijl je op die manier onze projecten steunt.

Dit is welteverstaan een avontuurlijke reis voor mensen die iets buitengewoon willen beleven.

Prijzen en Praktisch

Er is geen betere manier om de cultuur van Senegal te ervaren. Maak kennis met vele families in de kleinste dorpjes. Bezoek het mangrove woud van 65.000 ha. met z’n ontelbare rivieren en eilandjes, en zo’n 350 vogelsoorten. Een paradijs voor vogelspotters en natuurliefhebbers!

Bekijk hieronder wat er nog allemaal te beleven valt.

De ecofarm

De farm heeft een ecologische tuin van één hectare met inheemse groenten en fruitbomen. De maaltijden worden zoveel mogelijk uit deze permacultuur bereid.

De 3 gastenverblijven sluiten aan bij het permanente verblijf van de “guardien” en kijken uit op de tuin en het achterliggende mangrovewoud.

Maaltijden nemen we samen op het terras, het is altijd mooi weer.

Belevenissen

Een bezoek van een halve of hele dag aan een lokale familie is een aanrader om het leven in Senegal echt te leren kennen. Ervaar de gastvrijheid, breng met hen de dag door, maak samen met hen de maaltijd klaar, eet met hen met de handen uit één pot, en bezoek hun dorp.
Het bedrag van de maaltijd die Sandicoly Ecofarm op die manier uitspaart gaat integraal naar de bezochte familie.

  • Vaar met de “pirogue”, een lange smalle kano, naar les “îles aux coquillages”, eilanden die van schelpen ontstaan zijn. Bezoek er de vogelslaapplaats waar duizenden vogels overnachten, van kleine ijsvogels tot reuzachtige pelikanen. Je kan desgewenst bij de pirogue overnachten.
  • Mensen die graag een lijntje uitwerpen kunnen vissen in de mangrove, een waar visparadijs waar meer dan 100 soorten zitten. Of vis op open zee op barracuda.
  • Vaar met de pirogue naar Sipo, een eiland met een 100-tal inwoners die leven van het eiland en het omringende water. Bezoek er Fatou Mané, de koningin van Sipo, een hartelijke vrouw die 98 jaar oud en van koninklijken bloede zou zijn. Vervolg je tocht naar het beschermd eiland Bamboung.
  • Ga vogelspotten met een lokale gids. Ontdek zonnevogels, zeearenden, reuzenreigers, de Senegalese papegaai, en meer. Zie List of birds of Senegal – Wikipedia (Engels).
  • Ontdek het Fathala Wildlife Reserve, een wildpark van 6.000 ha dat per jeep en onder begeleiding van een gids bezocht kan worden.
  • Bezoek de markt van Touba, een lokale markt waar niet enkel goederen en voedsel verhandeld worden, maar ook een groot aantal dieren.

Daarnaast kan je elke dag gratis genieten van, of meewerken aan onze tuin, koken met Kene, hyena’s, apen, en ontelbare vogels spotten, of wandelen met de rugzak en voldoende water. Je kan dagelijks zwemmen in de mangrove zonder chloor of andere producten, maar met natuurlijk zeewater dat goed is voor de huid. Op ons terrein wordt gezorgd voor spelletjes voor de kids en bezoek van lokale muzikanten.

Bij aankomst helpen we je graag je vakantie en uitstappen te plannen.

Klimaat

De mooiste periode van het jaar is ongetwijfeld het regenseizoen dat begint in juli en aanhoudt tot in oktober. Na een lange periode van droogte begint alles opnieuw te leven. Je kan werkelijk zien hoe bomen en planten heropleven. Aan de horizon verschijnt na enkele dagen regen een groen tapijt van gras. In deze periode van overdaad aan voedsel maken dieren en vogels zich klaar om aan een nieuwe kroost te beginnen. Ook voor de mensen begint een nieuw seizoen van planten, oogsten en inkomsten voor de rest van het jaar.

Maar met een constante hoge vochtigheidsgraad is dit tegelijk de zwaarste periode voor het lichaam. Mensen die voor het eerst in Afrika verblijven en liever fietsen of wandelen dan in een luie stoel liggen, stellen een bezoek misschien beter uit tot november. Dan koelt het ’s nachts af tot 15° Celsius en wordt het voormiddag niet veel warmer dan 25°.

Vanaf februari stijgt de temperatuur en begint de droge periode die weer duurt tot juli. In deze periode komen zandstormen voor. Temperaturen van 30° C en meer zijn draaglijk omwille van de aangename vochtigheid en goede luchtkwaliteit.

Ontdek hier prijzen en praktische tips.